Az igazi Vecsési Savanyított káposzta

A VECSÉSI SAVANYÍTOTT KÁPOSZTA
Összetevők: Káposzta, Só, Fűszerek
Nem hőkezelt termék.
Kiváló élvezeti értékű, télen is kitűnő vitaminforrást nyerünk a házi savanyítású káposztánkkal.
A savanyítás kultúrája a mai Bajorország területéről származik. A Vecsésre és környékére betelepült sváb családok a magukkal hozott technológia alapján honosították meg a savanyított káposzta gyártását a környező falvakban. A technológia kialakulása feltehetően a szegénységre vezethető vissza és az sem kizárt, hogy véletlenül jöttek rá arra, hogy a télire elraktározott és időközben tejsavas erjedésen keresztülment káposzta magas élvezeti értéket nyújt.
A savanyú káposzta eleinte csak a családok saját fogyasztását elégítette ki, karácsonyra, húsvétra és esküvőkre készítettek nagyobb mennyiséget. Azóta Magyarországon " Hungaricumnak " elnevezett termék lett belőle. Napjainkban az ország több területén készítenek kiváló minőségű savanyított termékeket, de az igazi savanyúságokat Vecsésen találja az ínyenc érdeklődő.
http://www.vecsesisavanyukaposzta.hu/
Városi magazin cikkek









Helyi látnivalók



Helyi Programok / események


További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók



