Vecsési Káposztafesztivál

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-01-05 17:38:44

Cikk írója:
Lévai Andrásné


Vecsési Káposztafesztivál


A rendezvény minden év szeptember végén kerül megrendezésre Vecsés Faluközpontjában -Fő úton, az "Epresben". A 2001-ben még csak helyi csoportokat megmozgató délutáni program mára egy egésznapos országos fesztivállá nőtte ki magát, mely alapján bátran kijelenthető hogy a "falusiak" álma valóra vált.
Az egésznapos rendezvény rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál valamennyi korosztály számára.
A gyermeket kézműves foglalkozások, a szülőket főzőverseny, népművészeti kirakodó vásár és folyamatos színpadi műsor várja. A rendezők a helyi vállalkozások számára szakmai konferenciát, valamint élelmiszeripari kiállítást szerveznek, mely során megismerhetik az új technológiákat és az Európai Unió által kínált lehetőségeket.
Az idelátogató vendégeknek amelett, hogy lehetőségük nyílik betekinteni a helyi kultúrális életbe, megismerni a sváb szokásokat, hagyományokat a délután folyamán 2010-től városnéző járatok indulnak érintve a Vecsési Német Nemzetiségi Tájházat, valamint a Bálint Ágnes (Frakk, Kukori ... mesék írója) Emlékházat.
Az egésznapos színpadi műsornak köszönhetően helyi produkciók mellett neves előadóknak is fellépnek. A késő esti óráktól a -hajnalig tartó- mulatozás a sörsátorban folytatódik.
Az egésznapos rendezvény tehát kitűnő kikapcsolodást jelent mind kicsiknek mind nagyoknak egyaránt.

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »